Byg gode vaner med Way of Life

Torben Heikel Vinther | Opdateret 24. april 2023 |

Byg gode vaner med Way of Life

Januar er tid for nytårsforsætter, hvor mange mennesker sætter mål for en bedre livsstil. Desværre går det ofte ikke helt efter planen med kuldsejlede forhåbninger om et bedre liv til følge. Heldigvis er hjælpen lige ved hånden med appen Way of Life, som hjælper dig med at holde fast i dine gode vaner og komme af med de dårlige. 

Grunden til at målene ikke lykkes kan være mange men skyldes ofte, at de ikke bygger på en realistisk plan, der faktisk går ind og sætter sig som en vane hos det enkelte menneske. Der bliver ikke fulgt op på den daglige indsats, der ellers skulle udgøre essensen af den nye og bedre livsstil. Ofte er det ønskede mål heller ikke defineret klart og tydeligt, så det fx er svært at måle på, om det bliver opfyldt.

Way of Life – den ultimative vanebygger og -bryder

En løsning på at nå dine mål og skabe gode vaner (eller komme af med dårlige vaner) er appen Way of Life. Way of Life er en effektiv måde at spore, identificere og ændre dine vaner på ved hjælp af et simpelt rød/grøn farvesystem. Ved at bruge under et minut om dagen på at registrere dine handlinger – eller mangel på samme – giver Way of Life dig et nemt overblik over din livsstil. Du kan få vist grafer over, hvordan det går med dine forskellige mål, så du visuelt kan se om du er på rette spor med dine vaner.

Se en præsentation af Way of Life i denne video:

YouTube video

Opret dine nye vaner

Opret ny journal i Way of LifeFørste gang du benytter Way of Life skal du oprette en ny journal. En journal er den vane du gerne vil opbygge eller komme af med. Hvis du ikke er helt sikker på, hvad din journal skal være, så giver appen dig en masse ideer til gode og dårlige vaner, som du blot kan klikke på. Det kan fx være at du vil begynde at dyrke motion eller stoppe med at ryge.

Du bliver derefter anbefalet at indstille en daglig påmindelse om at registrere, hvordan det er gået med dine vaner. Det kan fx være hver aften kl. 22. I den forbindelse skal du give Way of Life tilladelse til at sende dig push meddelelser på din smartphone.

Du er nu klar til at registrere, hvordan det er gået med dine forskellige journaler dag for dag. Det gør du ved at angive med “ja” at du fx har dyrket motion i dag, med “nej” at du ikke har dyrket motion i dag eller skippe den som er en neutral angivelse. Det kan fx være at du har som mål at dyrke motion mandag, onsdag og fredag. I det tilfælde vil du fx vælge “Skip” ud for ugens andre dage, så de ikke tæller med i regnskabet. Appen farver derefter dagen grøn, rød eller skraveret i forhold til om man har gjort det godt eller ej (eller har skippet).

Registrering af journal i Way of Life

Du kan også registrere dine handlinger bagud i tiden, så du fx har data lige fra den dag du besluttede at begynde på din nye livsstil. Du kan af gode grunde ikke registrere i fremtiden, men du kan altid ændre og slette tidligere registreringer.

Du har også mulighed for at skrive en note til dagens registrering. Det kan fx være nyttigt, hvis du af en eller grund ikke har fulgt dit planlagte mål og gerne vil huske dig selv på hvorfor.

Noter i Way of Life

Kæder som motivationsfaktor

For at hjælpe dig med at holde dig på rette spor med dine gode vaner indeholder Way of Life en såkaldt kædefunktion. En kæde påbegyndes, når du har mindst 3 grønne dage i træk, men så snart du får en rød dag igen, så bliver kæden brudt. Skippede dage bryder ikke kæden.

Kæder i Way of Life

Med kædefunktionen kan du nemt se, at det går den rigtige vej med dine vaner, og du vil måske endda føle det som en slags belønning for at du holder dig på rette spor. Det kan også være et mål i sig selv, at prøve at opbygge den længste ubrudte kæde af grønne dage som mulig og måske endda konkurrere med naboen om, hvem der klarer sig bedst. Alt sammen noget der er med til at holden gejsten oppe og forhindre at du ryger tilbage i dårlige vaner.

Trend giver dig det store overblik

Selvom du måske hele tiden bryder dine vanekæder, så er det ikke ensbetydende med at det ikke går fremad med din nye livsstil. Derfor er det vigtigt også at kunne se hele forløbet i et større perspektiv. Til det formål indeholder Way of Life også en trendfunktion, som er en avanceret grafisk visning af udviklingen for den enkelte journal.

Trend og statistik i Way of Life

Med trend kan du få vist en graf over fordelingen af grønne, røde og skippede dage for de seneste 6 uger og helt op til de seneste 2 år. Du kan vælge kun at få vist fx de grønne dage og se dem som absolutte tal eller som procent. Endelig kan du indsætte en tendenslinje, så du helt konkret kan se, om du er på rette spor. Du har også mulighed for at få vist grafen som et lagkagediagram.

Eksporter dine data

Hvis du er særlig glad for data, så giver Way of Life dig faktisk mulighed for at eksportere dine registreringer som enten CSV- eller Excelfil. På den måde kan du fx arbejde videre med data på din computer og lave avancerede beregninger, hvis du har lyst til det.

wol-06-eksport

Appen indeholder også en række andre funktioner såsom brug af etiketter, lås med kode, autokorrektur i noter, lydeffekter og ikke mindst små hjælpevideoer.

Brug Way of Life i din forretning

De fleste vil nok primært bruge Way of Life til deres private nytårsforsæt eller mere hverdagsagtige ting, som de gerne vil lave om på. Men det er kun fantasien der sætter grænser for, hvad du kan bruge denne app til, og du kan derfor også sagtens bruge Way of Life i dit professionelle liv.

Du kan fx oprette en journal der hedder “Ingen e-mails i indbakken”, som handler om, at du hver dag vil sørge for at der ikke er nogen ulæste e-mails i din indbakke i dit mailprogram (populært kaldet “Zero Inbox”). Du kan også oprette en journal, der handler om, at du gerne vil skrive minimum ét blogindlæg om ugen eller sende ét nyhedsbrev om ugen til dine kunder.

Forfatteren og stifteren af email marketing systemet ConvertKit, Nathan Barry, brugte en lignende app (Commit som han selv har udviklet men ikke opdaterer længere), da han skrev sine bøger. Han opsatte som mål, at han skulle skrive 1000 ord om dagen, og det var efter hans eget udsagn med til, at han kunne skrive sine bøger på relativt kort tid uden afbrydelser.

Uanset om du er ude på at ændre dine vaner i et personligt eller forretningsmæssigt øjemed, så anbefaler jeg dig at prøve Way of Life. Styrken ved Way of Life er at den på simpel vis hjælper dig med at holde dine mål med effektiv brug af kæder og avanceret statistik.

Way of Life er lavet af den danske appudvikler Lars Pedersen Arendt. Appen findes til både iPhone og Android i både en gratis- og en betalingsversion. I denne artikel har jeg kun omtalt de funktioner, der er i den gratis iPhone-udgave. Android-udgaven af Way of Life er næsten lige udgivet, så den indeholder endnu ikke de samme funktioner som på iPhone. Fx kan du pt. ikke benytte dig af kæder eller eksportere data i Android endnu.

Premiumversionen af iPhone-versionen af Way of Life giver bl.a. følgende muligheder:

  • Ingen begrænsninger – ikke kun 3 journaler og ubegrænset plads.
  • Sikkerhedskopiering af data til cloud.
  • Mange påmindelser og ikke kun én.
  • Ingen reklamer og dermed mere plads på skærmen.

Du kan læse mere om Way of Life på wayoflifeapp.com, som jeg i øvrigt har været med til at re-lancere med nyt flot design.

Hvis du har gode ideer til, hvordan man kan bruge Way of Life i sin forretning, er du meget velkommen til at skrive en kommentar.

Torben Heikel Vinther

Jeg ejer webbureauet Webfronten, hvor jeg udvikler websites, tilbyder vedligeholdelsesaftaler og deler ud af min viden og erfaring om WordPress.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *


5 nødvendige tips til at holde dit website sikkert

Ved du hvad det kræver at vedligeholde dit website? Download min guide og forstå hvordan du holder dit WordPress-website sikkert og lær om den regelmæssige vedligeholdelse, som er nødvendigt for hele tiden at holde dit website sikkert.

5 nødvendige tips til at holde dit website sikkert
Scroll to Top