Forside / Få GDPR-support til WordPress

Få GDPR-support
til dit WordPress website eller webshop

Bliv klar til EUs persondataforordning med
"GDPR-support"-pakken

Spar tid og kræfter - få effektiv hjælp til GDPR

Der er rigtig mange der knokler med at overholde EU's nye persondataforordning (GDPR). GDPR påvirker alle lige fra den lille enkeltmandsvirksomhed og den mindre forening, til blomstrende onlinebutikker og store organisationer.

Med pakken ”GDPR-support", der er henvendt til dig med et WordPress website eller webshop, sparer du tid, kræfter og bekymringer. Jeg sørger for at dit website eller webshop overholder de fleste regler. 

Hvad er GDPR?

  • GDPR er EU’s nye Persondataforordning, der træder i kraft 25. maj 2018.
  • GDPR står for "General Data Protection Regulation".
  • Formålet med GDPR er at give det enkelte individ kontrollen tilbage over deres persondata.
  • Alle virksomheder, foreninger og organisationer, som ikke er rent privat (f.eks. madklub med vennerne), skal overholde reglerne i persondataforordningen.

Indsamlingen af persondata kan fx ske gennem:

  • Kontaktformularer
  • Nyhedsbrevstilmelding
  • Betalingsoplysninger
  • Navn, adresse osv. oplyst ved køb i din webshop
  • Oplysninger om produkter, som kunden har købt
  • Indsamling af data via cookies og Facebook pixels
  • Indsamling af data via Google Analytics

GDPR – kort fortalt

Helt kort så fremgår det af persondataforordningen, at hvis du indsamler og opbevarer data relateret til en EU-borger, så skal du blandt andet overholde følgende:

  • Transparens – oplys tydeligt til brugeren, hvem du er, hvilke data du indsamler og til hvilket formål, i hvor lang tid du opbevarer oplysningerne, og hvem der modtager oplysningerne
  • Samtykke – brugeren skal ”frivilligt, specifikt, informeret og utvetydigt” give sit samtykke til, at du må indsamle og opbevare de specifikke data
  • De registreredes rettigheder – her indgår bl.a. retten til at modtage oplysning om en behandling af sine personoplysninger, retten til at få indsigt i sine personoplysninger, retten til at få urigtige personoplysninger berigtiget, retten til at få sine personoplysninger slettet, retten til at gøre indsigelse mod at personoplysninger anvendes til direkte markedsføring, retten til at gøre indsigelse mod automatiske individuelle afgørelser, herunder profilering og retten til at flytte sine personoplysninger.
  • Brud på datasikkerheden – ”Når et brud på persondatasikkerheden sandsynligvis vil indebære en høj risiko for fysiske personers rettigheder og frihedsrettigheder, skal den dataansvarlige ikke alene foretage en anmeldelse til Datatilsynet, men også underrette den registrerede om bruddet” Kilde: Vejledning om håndtering af brud på persondatasikkerheden

Vil du læse flere detaljer om GDPR, så læs mit blogindlæg "Bliv klar til GDPR i WordPress".

Du skal have arbejdshandskerne på

Selvom WordPress og WooCommerce gør rigtig meget for at gøre det nemt for dig som hjemmesideejer at overholde persondataforordningen, så er der stadig en masse ting du selv skal gøre på dit website.

Der er både nogle grundlæggende arbejdsgange der skal ændres, men også en masse tekniske elementer, der skal holdes øje med løbende. Det kræver med andre ord tid, viden og overblik at få dit website til at overholde GDPR.

Så på med handsken og gør en masse selv, eller lad Webfronten gøre en del af arbejdet for dig!

GDPR-support - alt dette får du med i pakken:

  • Tjek og oprydning af plugins

    Dine plugins gennemgåes og kontrolleres for brug af unødvendige cookies.

  • Oprettelse af privatlivspolitik

    Der oprettes en "Cookie- og privatlivspolitik". Skabelonen er udarbejdet af en advokat, og den tilpasses selvfølgelig til dit website. Hvis du allerede har en privatlivspoltik, kigger jeg den igennem, og justerer den efter de gældende regler.

  • Installation af logprogram

    Installation af funktion til at overvåge alle aktiviteter på dit website. Logfilen kan bl.a. bruges i tilfælde af databrud.

  • Installation af cookieprogram

    Løbende skanning af hvilke cookies dit website gemmer, samt installation af popup-boks, hvor den besøgende kan afgive samtykke til alle eller dele af disse cookies.

  • Udvidet sikkerhed

    Installation af ekstra WordPress-sikkerhed, som bl.a. sørger for brug af stærke adgangskoder, malware-skanning, blokering af brugere med for mange forkerte login mm.

  • Justering af Google Analytics

    Hvis dit website måler trafikken vha. Google Analytics, justerer jeg indstillingerne, så de følger reglerne i GDPR.

  • Indsættelse af checkbokse om samtykke

    Alle de steder, hvor dine besøgende afgiver personlige oplysninger, indsætter jeg relevante checkbokse til afgivelse af samtykke. Det gælder fx kontakt- og kommentarfelter samt nyhedsbrevstilmeldinger.

  • Justering af WooCommerce

    Jeg gennemgår og tilpasser hele flowet fra produktvisning til betaling og levering af produktet, så det følger reglerne i GDPR.

  • Rapport ved afslutning

    Du får ved afslutning af min gennemgang en rapport, der beskriver, hvad der er ændret, samt et par gode råd om, hvordan du selv kan holde dine indstillinger ajour.

Hjælp til GDPR - sådan forløber processen:

  • 1 Bestil GDPR-pakken i shoppen - Bestil nu.
  • 2 Informer mig om adgangskoder (WordPress, FTP, Google Analytics, Mailchimp etc.).
  • 3 Hvis du ikke har en vedligeholdelsesaftale hos mig, får du specielt link til at købe cookie-programmet.
  • 4 Website (og evt. webshop) optimeres ift. GDPR.
  • 5 Du får en e-mail med rapport om, hvad der er lavet, samt et par gode råd om, hvordan du selv kan holde dine indstillinger ajour (fx privatlivspolitik ved tilføjelse af nye plugins).
  • 6 Læn dig tilbage og glæd dig over at du overholder GDPR bedre end du gjorde før, mens din cookieoversigt automatisk holdes ved lige.

Ofte stillede spørgsmål

Få 500 kr. i rabat

Har du i forvejen en vedligeholdelsesaftale med Webfronten, så får du 500 kr. i rabat på ovenstående pris. Jeg refunderer 500 kr. på din bestilling, hvis du ønsker at betale via betalingskort. Ønsker du at oprette en vedligeholdelseaftale for at opnå rabatten, og lade mig håndtere det tekniske på din hjemmeside fremover, så klarer vi selvfølgelig også dette.

Ansvarsfraskrivelse

Jeg er hverken jurist eller advokat. Mit formål med dette produkt er at hjælpe dig nærmere en løsning på den udfordring, som GDPR er for de fleste. Skabelonen, der bruges til Cookie- og privatlivsbetingelserne, er udarbejdet af en rigtig advokat, men for at være på den helt sikre side, vil jeg altid anbefale dig, at du får en advokat til at gå dine ting igennem.