WordPress 5.2 kommer med bedre fejlværktøjer

Torben Heikel Vinther | Opdateret 10. maj 2019 |

Site Health i WordPress 5.2

WordPress 5.2 “Jaco”, der er opkaldt efter jazzmusiker Jaco Pastorius,  er pakket med mange spændende ændringer. En af de største er det nye værktøj Site Health, der giver værdifulde oplysninger om dit websites sundhedstilstand. Andre forbedringer omfatter PHP-fejlbeskyttelse med færre såkaldte white screen of death-oplevelser, forbedringer af Gutenberg blokeditoren, nye dashicons og emojis og forskellige udvikler- og tilgængelighedsopdateringer.

Husk at tage en fuld backup af dit website, inden du opdaterer! Hvis du ikke ved, hvordan du gør det, så læs hvordan du tager backup af WordPress med det gratis plugin UpdraftPlus. Du kan også få din udvikler til at gøre det. Hvis du er vedligeholdelseskunde hos Webfronten, så klarer jeg det hele for dig.

Nedenfor præsenterer jeg nogle af de forbedringer, der er sket med udgivelsen af WordPress 5.2.

Yderligere forbedringer til Site Health Check

I WordPress 5.1 blev Site Health Check-funktioner tilføjet for at informere brugere af forældede PHP-versioner. WordPress 5.2 bygger videre på dette ved at tilføje to nye sider, der hjælper med at fejlmelde almindelige konfigurationsproblemer. Brugere kan finde sektionen Site Health (på dansk  Webstedets sundhed) i WordPress-kontrolpanelet ved at gå til Værktøjer  > Webstedets sundhed.

Når du klikker dig ind på Webstedets sundhed igangsættes en række tests. Når testene udføres, vises fejl og anbefalede forbedringer på resultatsiden. Der er også en fane, der viser alle detaljer om konfigurationen af dit website:

Site Health i WordPress 5.2

Mindste påkrævede PHP-version er nu 5.6.20

Med WordPress 5.2 hæves baren for den minimale PHP-version, der kræves for at køre WordPress til PHP 5.6.20. Hvis du bruger en ældre version, skal du opdatere PHP, før du opgraderer til WordPress 5.2. Opdatering af PHP til version 7.3 eller derover anbefales.

Hvis du ikke ved hvordan du opdaterer PHP på din server, så kan du altid kontakte Webfronten og få hjælp til det.

Recovery Mode sikrer administratoren adgang til kontrolpanelet

I stedet for at se den berygtede “white screen of death”-side, når der er opstået en kritisk fejl i WordPress, indeholder WordPress 5.2 en særlig PHP-fejlbeskyttelse. Når en kritisk fejl opdages, vises websitet selvfølgelig ikke (fordi der netop er en kritisk fejl), men i stedet for en helt tom hvid skærm, får man i det mindste en besled om at noget er galt:

Ny white screen of death besked i WordPress 5.2

Samtidig sendes der en fejlbesked til administratorens e-mail-adresse:

E-mail til administrator med link til recovery mode

E-mailen indeholder et link til en ny funktion kaldet “recovery mode.” I denne gendannelsestilstand sættes plugins og temaer, der forårsager den kritiske fejl, i pausetilstand for at sikre, at administratoren kan reparere fejlene og få adgang til kontrolpanelet.

WordPress i recovery mode

Administratoren kan nu se hvor fejlen befinder sig og er forhåbentlig i stand til at løse fejlen. Der gives endvidere mulighed for at få endnu mere specifikke informationer, hvis man klkkker på linket til pluginsiden:

Yderligere infor om pluginfejl i recovery mode

Når fejlen er rettet kan gendannelsesfunktionen afsluttes ved at trykke på den orangeknap i administratorlinjen.

Yderligere forbedringer

WordPress 5.2 indeholder også tilgængelighedsforbedringer, 13 nye kontrolpanelikoner (de såkaldte dashicons), pluginkompatibilitet-checks, og en række ændringer i blokeditor. Derudover indeholder siden om beskyttelse af personlige oplysninger fire nye hjælpefunktioner, der gør det lettere at tilpasse og designe siden.

Læs mere om WordPress 5.2

Hostingfirmaet Kinsta har skrevet en lidt længere artikel om hvad der er nyt i WordPress 5.2. Hvis du er mere tl at se en kort video om de nye ting, så kan jeg anbefale denne 5 minutters video om de nye ting i WordPress 5.2 lavet af WP Apprentice.

Du kan læse flere detaljer om alle ændringerne i den officielle changelog for WordPress 5.2.

Tag backup inden du opdaterer!

Husk at tage en fuld backup af hele dit website, inden du opdaterer til WordPress 5.2. Opdateringer af WordPress, plugins og temaer kan gå galt, og hvis du ikke har en backup, kan du i værste fald miste værdifuldt arbejde. Læs hvordan du tager backup ved hjælp af det gratis plugin UpdraftPlus.

Hvis du ikke selv har mod på at tage backup, opdatere og i det hele taget vedligeholde dit website, så kan Webfronten selvfølgelig hjælpe dig. Læs mere om Webfrontens vedligeholdelsesaftale og support.

Torben Heikel Vinther

Jeg ejer webbureauet Webfronten, hvor jeg udvikler websites, tilbyder vedligeholdelsesaftaler og deler ud af min viden og erfaring om WordPress.

Kommentarer

4 kommentarer til “WordPress 5.2 kommer med bedre fejlværktøjer”

    1. Torben Heikel Vinther

      Hej Michael. Ja, du har ret i at Dublicator bestemt også kunne være en mulighed. Tak

    1. Torben Heikel Vinther

      Hej Hanne. Det er korrekt at der pt. kun vises at den engelske udgive af WordPress 5.2 er tilgængelig. Jeg ved ikke hvornår den danske bliver rullet ud, men det burde ske inden længe. Du kan dog roligt opdatere til den engelske version. Jeg har ikke kunnet spotte nogle engelske tekster på mine danske sites, efter jeg har opdateret. Det er desuden vigtigere at dit website er opdateret til nyeste og sikreste version, end at du venter på at den danske udgave bliver tilgængelig.

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen