WordPress 4.8 med nye mediewidgets og linkgrænser

Torben Heikel Vinther | Opdateret 28. januar 2019 |

Mediewidgets i WordPress 4.8

Den nye WordPress 4.8 “Evans” kommer med nye mediewidgets, linkgrænser og synliggørelse af lokale WordPress-arrangementer.

WordPress 4.8 “Evans” er opkaldt efter den amerikanske jazzpianist William John “Bill” Evans. I denne opdatering er der en håndfuld gode forbedringer og nyskabninger, som sikkert vil tilfredsstille de fleste. Dog vil den lille skare af mennesker, der stadig benytter Internet Explorer 8, 9 eller 10 nok ikke være så begejstret, men det kan du læse mere om senere.

Hvis du hellere vil kaste dig direkte ud i at opdatere dit website, så kan du bare gøre det. Men lov mig lige én ting: Husk at tage en fuld WordPress backup af dit website, inden du opdaterer!

Nedenfor præsenterer jeg nogle af de forbedringer, der er sket med udgivelsen af WordPress 4.8.

Nye widgets til tekst, billeder, videoer og lyd

Tekstwidget i WordPress 4.8En af de mest synlige ændringer i WordPress 4.8 er nok tilføjelsen af 3 helt nye widget og en længe ventet forbedring af den eksisterende tekstwidget.

Lad os tage den sidste først. Indtil nu skulle du manuelt indsætte HTML-kode i tekstwidgetten (eller benytte et plugin) for at vise formateret tekst. Det behøver du ikke længere, for nu har du mulighed for at anvende fed og kursiv, lave lister og indsætte links. En skrabet udgave af den normale TinyMCE-editor men dog en forbedring.

Der er også tilføjet 3 helt nye widgets i WordPress 4.8 – en billede-, video- og lydwidget. Alle tre har det tilfælles, at du på en nem måde kan tilføje medier uden brug af HTML. Det skal dog siges, at det er nogle meget simple widgets, så hvis du har brug for mere avancerede muligheder kommer du ikke uden om enten HTML-kodning eller et helt separat plugin.

Mediewidgets i WordPress 4.8

Linkgrænser

Har du tit bandet og svovlet over, at du er kommet til at gøre ny tekst ved siden af et link til en del af netop dette link?

I så fald kan du godt glæde dig til den nye funktion “Linkgrænser”. Med linkgrænser kan du lettere se, hvornår du redigerer henholdsvis indenfor og udenfor et eksisterende link. Det fungerer ved, at der bliver vist en lyseblå baggrund på linket, når markøren er inde i linket. Det kan bedst illustreres ved nedenstående video. Det virker og det er smart!

Lokale WordPress-arrangementer

Styrken ved WordPress er bl.a. det stærke verdensomspændende fællesskab af programmører, designere, oversættere mv. som på hver deres måde bidrager med at udvikle WordPress og fx skabe nye udgaver som denne version 4.8. For at holde sammen på dette kolossale netværk bliver der overalt i verden afholdt store WordCamps og mindre, lokale Meetups, hvor WordPress-interesserede kan mødes og snakke og arbejde sammen.

For at sætte øget fokus på dette fællesskab er der med WordPress 4.8 udviklet en ny widget på forsiden af dit kontrolpanel. Udover de sædvanlige WordPress-nyheder får du nu også vist lokale WordPress-arrangementer i forhold til, hvor du befinder dig. Hvis der ikke er nogen begivenheder, bliver du opfordret til at oprette en!

Eventwidget i WordPress 4.8

Andre ændringer i WordPress 4.8

Responsiv sidebar i Tilpasseren

I tidligere versioner af WordPress havde sidebaren i Tilpasseren en maksimal bredde på 300 pixels. I WordPress 4.8 er Tilpasser-sidebaren responsiv og dens bredde vil automatisk forøges afhængig af skærmstørrelsen op til maksimalt 600 pixels.

Mere tilgængelig administration

Overskrifterne på adminskærmbilleder er nu separate elementer, der gør det nemmere for hjælpemidler, der hjælper folk med at navigere sider.

Ingen support for Internet Explorer 8, 9 og 10

WordPress 4.8 dropper supporten til Internet Explorer version 8, 9 og 10, da disse versioner ikke længere sikkerhedsopdateres og kun bruges af en lille procentdel af brugerne. WordPress 4.8 vil fungere i disse browsere, men nogle funktioner relateret til fx TinyMCE vil være begrænset. Nye funktioner bliver ikke længere testet mod disse ældre versioner af IE.

Du kan læse flere detaljer om alle ændringerne i den officielle changelog for WordPress 4.8

Tag backup inden du opdaterer!

Husk at tage en fuld backup af hele dit website, inden du opdaterer til WordPress 4.8. Opdateringer af WordPress, plugins og temaer kan gå galt, og hvis du ikke har en backup, kan du i værste fald miste værdifuldt arbejde. Læs hvordan du tager backup ved hjælp af det gratis plugin UpdraftPlus.

Hvis du ikke selv har mod på at tage backup, opdatere og i det hele taget vedligeholde dit website, så kan Webfronten selvfølgelig hjælpe dig. Læs mere om Webfrontens vedligeholdelsesaftale.

Torben Heikel Vinther

Jeg ejer webbureauet Webfronten, hvor jeg udvikler websites, tilbyder vedligeholdelsesaftaler og deler ud af min viden og erfaring om WordPress.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen