WordPress 4.7 kommer med nyt standardtema og forbedret menubygger

Torben Heikel Vinther | Opdateret 28. januar 2019 |

WordPress 4.7

Den nye WordPress 4.7 “Vaughan” kommer med et helt nyt standardtema, forbedringer af menubyggeren, visning af PDF-thumbnails og en masse andre gode ting.

WordPress 4.7 “Vaughan” er opkaldt efter jazzsangerinden Sarah “Sassy” Vaughan. Og der er virkelig sød musik at spore ved denne opdatering i væsentlig højere grad end ved lanceringen af WordPress 4.6. Der er lidt for en hver smag denne gang – både til hobbysites, forretningssites og de mere nørdede webudviklere. Det er en fornøjelse at se, at WordPress bare bliver bedre og bedre efterhånden som diverse kanter bliver slebet af og nye funktionaliteter kommer til. Derfor er der al mulig grund til, at du snarest bør opdatere til den nyeste version.

Vigtigt: Husk at tage en fuld WordPress backup af dit website, inden du opdaterer!

I det følgende vil jeg kort præsentere nogle af de forbedringer der er sket med udgivelsen af WordPress 4.7.

Twenty Seventeen standardtema

Twenty Seventeen standardtema

Traditionen tro følger der et nyt standardtema med ved lanceringen af årets sidste opdatering af WordPress. Twenty Seventeen er navnet, og det udmærker sig bl.a, ved at det er specielt designet til virksomheder. Temaet giver mulighed for at have et stort billede eller video som baggrund på forsiden, og giver også mulighed for at man kan tilføje startindhold, så man ikke behøver at starte helt fra bunden med sitet.

Twenty Seventeen har mange tilpasningsmuligheder og tilbyder bl.a. 4 tilpasningmulige paneler på forsiden til visning af eksisterende indhold, brugerdefineret logo, fuldskærmsbilleder og en helt ny mulighed for at tilføje video til headeren. Det kan lettest forklares ved at se denne korte video:

Nemmere menubygger

Med WordPress 4.7 er det blevet meget lettere at lave og redigere menuer. Det er gjort ved at du nu kan oprette nye sider direkte inde fra menubyggeren i stedet for at skulle gøre det inde fra sideadministrationen. Det skaber et mere dynamisk workflow, som især er nyttigt ved udvikling af nye websites.

Andre ændringer i WordPress 4.7

Udover ovennævnte forbedringerne er der også tilføjet en række større og mindre optimeringer i selve maskinrummet på WordPress 4.7. Det drejer sig bl.a. om at du nu også får vist thumbnails af PDF-filer i mediebiblioteket, at du kan søge efter filnavne, forbedringer af teksteditoren med bedre adgang til de mest brugte funktioner samt mulighed for at have forskelligt sprog i administrationen på sitet.

Udviklere kan glæde sig over, at WordPress 4.7 tilføjer WP REST API Content Endpoints. Dette API åbner op for nye måder at få adgang til og præsentere WordPress-indhold i temaer, plugins og programmer – både i og uden for det traditionelle WordPress interface.

WordPress 4.7 tilføjer også Custom Page Template funktionalitet til alle indlægstyper.

Hvis du gerne vil se forbedringerne i aktion, så kan du med fordel tage et kig på den officielle video om WordPress 4.7 her:

Du kan læse flere detaljer om alle ændringerne i den officielle changelog for WordPress 4.7.

Tag backup inden du opdaterer!

Husk at tage en fuld backup af hele dit website, inden du opdaterer til WordPress 4.7. Opdateringer af WordPress, plugins og temaer kan gå galt, og hvis du ikke har en backup, kan du i værste fald miste værdifuldt arbejde. Læs hvordan du tager backup ved hjælp af det gratis plugin UpdraftPlus.

Hvis du ikke selv har mod på at tage backup, opdatere og i det hele taget vedligeholde dit website, så kan Webfronten selvfølgelig hjælpe dig. Læs mere om Webfrontens vedligeholdelsesaftale.

Torben Heikel Vinther

Jeg ejer webbureauet Webfronten, hvor jeg udvikler websites, tilbyder vedligeholdelsesaftaler og deler ud af min viden og erfaring om WordPress.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen