WordPress 4.5 med forbedret redigering og tilpasning

Torben Heikel Vinther | Opdateret 1. maj 2018 |

WordPress 4.5 med forbedret redigering og tilpasning

WordPress 4.5 med forbedret redigering og tilpasning
WordPress spiller endnu engang op til en god gang jazz med den nyeste version 4.5 med kælenavnet “Coleman” til ære for jazzsaxofonist Coleman Hawkins. Udover rettelser af diverse fejl og lukning af sikkerhedshuller, kommer WordPress 4.5 med en række forbedringer af både den måde du redigerer indhold og tilpasser designet af dit website.

Inlineoprettelse af links

I bestræbelserne på at sikre en så distraktionsfri redigering af sider og indlæg som mulig, er det gjort lettere at oprette links i WordPress 4.5. Ligesom tidligere skal du markere den tekst, der skal være et link og klikke på kæde-ikonet i værktøjslinjen.

Herefter åbner der som noget nyt en inline linkboks frem. I denne boks kan du enten indsætte eller skrive den webadresse, linket skal pege på, eller du kan begynde at skrive titlen på en eksisterende side eller indlæg.

Hvis du klikker på tandhjulet får du det linkoprettelsesvindue frem, som du er vant til.
Inlineoprettelse af links i WordPress 4.5

Nye formatteringsgenveje til vandrette streger og koder

En anden forbedring af redigeringsoplevelsen er et par nye formatteringsgenveje. Formatteringsgenveje blev introduceret i WordPress 4.3, så du let kan formatere din tekst, mens du skriver ved blot at indsætte et par tegn foran den tekst du vil formattere.

I WordPress 4.5 kan du nu let lave en vandret linje ved blot at sætte 3 bindestreger (—) lige efter hinanden. Du kan også formatere en tekst som kode ved at sætte en accent grave (`) før og efter teksten.

Formatteringsgenveje i WordPress 4.5

Hvis du ikke ønsker at teksten automatisk skal formatteres mens du skriver, kan du blot trykke på ESC-knappen for at fortryde.

Brugen af formatteringsgenveje er især nyttig, hvis du skriver indlæg fra en tablet eller smartphone, men det kan også være nyttigt, når du bare vil kunne skrive frit uden at løfte fingrene fra tastaturet.

Du kan se flere tips til tastaturgenveje ved at klikke på spørgsmålstegnet i værktøjslinjen øverst:

Tastaturgenvej i WordPress

Responsiv forhåndsvisning

Der er også kommet nye ting i “tilpasseren” under udseende, hvor du kan tilpasse en række designmæssige elementer. En af de nye tiltag er muligheden for at få vist, hvordan dit design ser ud på henholdsvis desktop, tablet og mobil. Det giver dig en bedre mulighed for at tjekke visuelt, om dit design er responsivt (eller ej).

[Tweet “#WordPress 4.5 giver dig mulighed for at tjekke visuelt om dit design er responsivt (eller ej)”]

Du skal blot klikke på de tre forskellige ikoner nederst i skærmen, når du er inde i Tilpasseren.

Responsiv tilpasning i WordPress 4.5

Brugerdefineret logo

Du kan nu også tilføje brugerdefinerede logoer i Tilpasseren, hvis dit tema understøtter det. Det gør det selvfølgelig i de to nyeste standardtemaer til WordPress – Twenty Sixteen og Twenty Fifteen.

Du tilføjer dit logo ved at gå ind under Webstedsidentitet og vælge eller uploade det billede, der skal være logo. Du har også mulighed for at beskære billedet, inden du indsætter det.

Brugerdefineret logo i WordPress 4.5

Andre ændringer i WordPress 4.5

Udover ovennævnte forbedringerne er der også tilføjet en række større og mindre optimeringer i selve maskinrummet på WordPress 4.5. Det drejer sig bl.a. om hurtigere indlæsning af billeder, opdatering af JavaScript-biblioteker, forbedret indlæsning af scripts og bedre indlejringsskabeloner.

Hvis du gerne vil se forbedringerne i aktion, så kan du med fordel tage et kig på den officielle video om WordPress 4.5 her:

Du kan læse flere detaljer om alle ændringerne i WordPress 4.5 i den officielle changelog.

[Tweet “WordPress 4.5 med forbedret redigering og tilpasning”]

Tag backup inden du opdaterer!

Husk at tage en fuld backup af hele dit website, inden du opdaterer til WordPress 4.5. Opdateringer af WordPress, plugins og temaer kan gå galt, og hvis du ikke har en backup, kan du i værste fald miste værdifuldt arbejde. Læs hvordan du tager backup ved hjælp af det gratis plugin UpdraftPlus.

Hvis du ikke selv har mod på at tage backup, opdatere og i det hele taget vedligeholde dit website, så kan Webfronten selvfølgelig hjælpe dig. Læs mere om Webfrontens vedligeholdelsesaftale.

Torben Heikel Vinther

Jeg ejer webbureauet Webfronten, hvor jeg udvikler websites, tilbyder vedligeholdelsesaftaler og deler ud af min viden og erfaring om WordPress.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen