WordPress 4.4 forbedrer responsiviteten

Torben Heikel Vinther | Opdateret 8. januar 2019 |

wp4.4

WordPress 4.4 Clifford

Lyden af julens toner bliver for en stund overdøvet af tonerne fra jazztrompetisten Clifford Brown. “Clifford” er nemlig kælenavnet for den nyeste udgave af WordPress 4.4, som bliver rullet ud i disse dage. Udover rettelser af småfejl og lukning af sikkerhedshuller, kommer WordPress 4.4 også med et par nyskabelser og forbedringer af bl.a. responsiviteten, som jeg kort vil komme ind på.

Nyt responsivt tema: Twenty Sixteen

Traditionen tro, når WordPress udkommer med en ny version omkring årsskiftet, er den nye opdatering ledsaget af et nyt standardtema. Det hedder Twenty Sixteen og bliver automatisk aktiveret, hvis du installerer en helt frisk udgave af WordPress. Opdaterer du din eksisterende WordPress, så skal du manuelt tilføje den.

Twenty Sixteen er en moderne udgave af et klassisk blogdesign, som selvfølgelig fungerer sømløst sammen med de øvrige tiltag i de seneste opdateringer af WordPress. Således kan du nemt tilpasse udseendet af temaet direkte i Tilpasseren ved at vælge et af de foruddefinerede farveskemaer eller lave dit eget. Twenty Sixteen er responsivt, så det vises perfekt uanset om du benytter mobil, tablet eller desktop.

twentysixteen

Bedre håndtering af responsive billeder

Når nu der er kommet et nyt standardtema, så er det også oplagt at WordPress 4.4 sætter øget fokus på responsive billeder. Kort fortalt så fungerer det ved, at WordPress fra nu af som standard tilføjet to såkaldte billedeattributter “srcset” og “sizes” til alle de billeder der bliver uploadet. WordPress generer stadigvæk en masse forskellige størrelser, når du uploader et billede, men med denne udvidelse bliver det lettere for en given browser at finde ud, hvilket billede det er bedst at vise til brugeren.

responsive-billeder

Du kan læse mere om detaljerne bag responsive billeder i WordPress 4.4 her.

Bedre indlejring af WordPress-indhold

En anden ny forbedring i WordPress 4.4 er den måde du kan indlejre indhold fra andre WordPress-sider eller -indlæg. Hvis jeg fx gerne vil linke til et blogindlæg, jeg skrev om WordCamp Danmark i efteråret, så indsætter jeg blot det rene link direkte i brødteksten. Herefter sørger WordPress automatisk for, at linket bliver omdannet til en flot præsentation af indlægget med evt. fremhævet billede. På samme måde som du måske kender det, hvis du indsætter en URL ind til en YouTube-video.

Se et eksempel på det her:

3 WordCamp-oplæg om tilgængelighed, lokaludvikling og billedoptimering

Der er også tilføjet muligheder for indlejring af andre såkaldte oEmbed-tjenester herunder videoer fra VideoPress. Dette kan jeg meget passende illustrere ved at indlejre den officielle video om WordPress 4.4:

Andre tekniske tiltag under kølerhjelmen

Udover de mere synlige tiltag af WordPress indeholder 4.4 også flere tekniske forbedringer, som du ikke vil lægge mærke til i samme grad. Fx er REST API blevet integreret i selve kernen af WordPress, hvilket giver bedre muligheder for udvikling af systemet. Derudover er der foretaget en række ændringer af termer og kommentarforspørgsler samt nye term-, kommentar- og netværksobjekter.

Du kan læse flere detaljer om alle ændringerne i WordPress 4.4 i den officielle changelog.

Tag backup inden du opdaterer!

Men husk nu at tage en fuld backup af hele dit website, inden du kaster dig over opdateringsknappen. Opdateringer af WordPress, plugins og temaer kan gå galt, og hvis du ikke har en backup, kan du miste værdifuldt arbejde på få sekunder. Læs hvordan du tager backup ved hjælp af det gratis plugin UpdraftPlus.

Hvis du ikke selv har mod på at tage backup, opdatere og i det hele taget vedligeholde dit website, så kan Webfronten selvfølgelig hjælpe dig. Læs mere om Webfrontens vedligeholdelsesaftale.

Torben Heikel Vinther

Jeg ejer webbureauet Webfronten, hvor jeg udvikler websites, tilbyder vedligeholdelsesaftaler og deler ud af min viden og erfaring om WordPress.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen