WordPress 4.3 med formatteringsgenveje og webstedsikon

Torben Heikel Vinther | Opdateret 8. januar 2019 |

WordPress 4.3

WordPress 4.3 "Billie"

Så er det tid til en opdatering af WordPress igen. Der er ikke blot tale om lukning af diverse sikkerhedshuller i systemet, men også helt nye funktionaliteter, som kommer os alle til glæde. Jeg har kigget lidt nærmere på de mest markante ændringer og giver dig her en lille smagsprøve på, hvad du kan se frem til.

Formater din tekst med et enkelt klik

En af de mest markante tilføjelser i WordPress 4.3 er nok formatteringsgenveje. Med formatteringsgenveje kan du let formatere din tekst mens du skriver ved blot at indsætte et par tegn foran den tekst du vil formattere. Hvis du fx vil lave en overskrift med H2-tag, så kan du blot skrive “##” foran teksten, hvorefter WordPress sørger for resten. Hvis du sætter “###” foran får du en H3 osv. Her er en oversigt over de nye formatteringsgenveje:

> Citatblok
## Overskrift 2
### Overskrift 3
#### Overskrift 4
##### Overskrift 5
###### Overskrift 6
* Punktopstilling
– Punktopstilling
1. Nummereret liste
1) Nummereret liste

Hvis du ikke ønsker at teksten automatisk skal formatteres mens du skriver, kan du blot trykke på ESC-knappen for at fortryde.

Brugen af formatteringsgenveje er især nyttig, hvis du skriver indlæg fra en tablet eller smartphone, men det kan også være nyttigt, når du bare vil kunne skrive frit uden at løfte fingrene fra tastaturet.

Du kan se flere tips til tastaturgenveje ved at klikke på spørgsmålstegnet i værktøjslinjen øverst:

tastaturgenveje

Indsæt webstedikon direkte fra Tilpasseren

Et webstedsikon repræsenterer dit website i browserfaner, bogmærkemenuer og på startskærmen på mobile enheder. Det kaldes også et “favicon” i nogle sammenhænge. Det kan ofte være lidt besværligt at få sat sit webstedsikon ind på websitet, så det bliver vist korrekt de forskellige steder. Med den seneste opdatering af WordPress er det blevet meget lettere.

For at indsætte dit webstedsikon skal du blot gå ind i Tilpasseren under Udseende > Tilpas og vælge “Webstedsidentitet”. Her har du mulighed for at vælge den fil, du gerne vil bruge som webstedsikon. Ikonet skal være kvadratisk og have en størrelse på mindst 512×512 pixels.

webstedsikon

Tilpas menuen i Tilpasseren

En anden ting der er blevet tilføjet Tilpasseren er muligheden for at ændre i menuen på websitet. Du kan stadig oprette og redigere dine menuer på sædvanlig vis under Udseende > Menuer, men ved at gøre det i Tilpasseren har du mulighed for at se ændringer live, inden du gemmer. Det er også lettere at anvende denne menutilpasningsmetode fra mobile enheder.

menutilpasser

Bedre adgangskoder

Den sidste forbedring ved WordPress 4.3 jeg vil nævne er, at der som standard bliver genereret bedre og mere sikre adgangskoder for nye brugere.

Når du opretter en ny bruger på websitet eller redigerer en eksisterende bruger, bliver der automatisk genereret en sikker adgangskode for dig. Du har mulighed for at ændre den, men du vil blive advaret, hvis den i givet fald er svag. I stedet for at modtage adgangskoder via e-mail, så får du nu en e-mail med et link til nulstilling af adgangskoden.

sikker-adgangskode

Udover de omtalte forbedringer er der også justeret en række småting under motorhjelmen på WordPress. Hvis du vil vide mere om alle ændringerne, kan du læse mere på WordPress’ egen hjemmeside.

Jeg har lavet en video, hvor jeg viser de omtalte tilføjelser i WordPress 4.3:

Tag backup inden du opdaterer!

Inden du bevidstløst klikker på opdateringsknappen vil jeg på det kraftigste opfordre dig til at tage en fuld backup af hele dit website. Opdateringer af WordPress, plugins og temaer kan gå galt, og hvis du ikke har en backup, kan du miste værdifuldt arbejde på få sekunder. Læs hvordan du tager backup ved hjælp af det gratis plugin UpdraftPlus.

Hvis du ikke selv har mod på at tage backup, opdatere og i det hele taget vedligeholde dit website, så kan Webfronten selvfølgelig hjælpe dig. Læs mere om Webfrontens vedligeholdelsesaftale.

Torben Heikel Vinther

Jeg ejer webbureauet Webfronten, hvor jeg udvikler websites, tilbyder vedligeholdelsesaftaler og deler ud af min viden og erfaring om WordPress.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Scroll til toppen