Tilbyd abonnement på kommentarer med Subscribe to Comments

Torben Heikel Vinther | Opdateret 1. maj 2018 |

Subscribe to Comments 004

Det er dejligt, når besøgende på ens blog tager sig tid til at skrive en kommentar til ens blogindlæg, men Wordpress tilbyder ikke som standard at underrette kommentarskriverne, når du eller andre svarer. Denne mangel kan du råde bod på med pluginnet Subscribe to Comments.

Subscribe to Comments 004

Hvorfor skal du bruge Subscribe to Comments?

Wordpress generer som standard nogle forskellige RSS-feeds bl.a. ét over alle dine indlæg (https://example.com/feed/), ét over alle kommentarerne (https://example.com/comments/feed/) og ét over indlægspecifikke kommentarer (https://example.com/post-name/feed/). Dermed er det i princippet muligt at alle og enhver automatisk kan følge med i, hvad der sker på din hjemmeside af aktivitet, men det er nok de færreste der følger det på den måde.

Derfor er det en stor fordel for dig hvis du tilføjer et plugin som Subscribe to Comments, så du på en nem måde giver dine læsere mulighed for at abonnere på kommentarer til et givent indlæg. På den måde er der større chance for at en begyndende debat i kommentarsporet holdes i kog, og de deltagende kommentatorer bliver opdateret når der er nye kommentarer.

Sådan konfigurerer du Subscribe to Comments

For at tilføje dine læsere at abonnere på kommentarer skal du installere og aktivere Subscribe to Comments. Når du har aktiveret pluginnet, skal du gå til menuen Indstillinger->Subscribe to Comments, hvor du kan justere standardindstillingerne for pluginnet.

Du kan som det første ændre det navn og mailadresse, der kommer til at stå i Fra-feltet på de e-mails dine besøgende kommer til at modtage. Dernæst kan du bede pluginnet om at indsætte en såkaldt CSS “clear” på checkboksen under kommentarfeltet. Det kan løse evt.uhensigtsmæssige placeringer af checkboksen.

Resten af indstillingerne handler primært om, hvilke tekster der skal gives til læseren på siden. Fx hvad der står ud for checkboksen. Som standard står det på engelsk, så hvis din hjemmeside er på dansk, skal du lige manuelt tilpasse teksterne.

Subscribe to Comments 001

Se hvordan Subscribe to Comments virker

Når du har ændret på indstillingerne vil der være kommet en checkboks umiddelbart under det sædvanlige kommentarfelt med den tekst, du angav/oversatte i indstillingerne. Det vil som standard IKKE være markeret, hvilket også er god stil, så man ikke tvinger alle kommentatorer til at abonnere uden at de opdager det.

Subscribe to Comments 003

Der bliver ikke sendt en bekræftelsesmail til læseren, hvilket egentlig er lidt dårlig stil til gengæld, fordi en 3. person på den måde kan tilmelde en anden ved at angive vedkommendes mailadresse i kommentarfeltet. Til gengæld kan abonnenten let afmelde et abonnement ved at klikke på et afmeldelseslink i de mails, der bliver sendt hver gang der er en ny kommentar.

Som administrator kan du hele tiden følge med i, hvem der abonnerer på hvilke indlæg. Det gør du i menuen “Værktøjer->Subscriptions”, hvor du får et billede som ligner dette:

Subscribe to Comments 002

Ved at tilføje dette lille plugin mener jeg du øger værdien af kommentarfunktionen, så med mindre du ikke har aktiveret kommentarer på din hjemmeside, vil jeg anbefale at dette plugin hører til et af standardpluginnene på enhver Wordpress hjemmeside! Der findes selvfølgelig alternativer til Subscribe to Comments, som også er udmærkede. Det gælder fx det næsten navneidentiske Subscribe To Comments Reloaded som bl.a. udmærker sig ved at den har dobbelt opt-in funktionalitet, som mangler ved Subscribe To Comments.

Hvilket plugin bruger du til at tilbyde dine læsere at abonnere på kommentarer?

Torben Heikel Vinther

Jeg ejer webbureauet Webfronten, hvor jeg udvikler websites, tilbyder vedligeholdelsesaftaler og deler ud af min viden og erfaring om WordPress.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

5 nødvendige tips til at holde dit website sikkert

Ved du hvad det kræver at vedligeholde dit website? Download min guide og forstå hvordan du holder dit WordPress-website sikkert og lær om den regelmæssige vedligeholdelse, som er nødvendigt for hele tiden at holde dit website sikkert.

5 nødvendige tips til at holde dit website sikkert
Forsidebillede af guiden

Få guiden "5 nødvendige tips til at holde dit website sikkert"

Tilmeld dig mit nyhedsbrev og lær hvordan du holder dit WordPress website sikkert. Udover guiden modtager du tips og nyheder om WordPress samt relevante tilbud til dit website.

Jeg hader spam lige så meget som du gør. Dine oplysninger er sikre hos mig, og du kan til enhver tid afmelde dig med et enkelt klik. ​

Læs Webfrontens privatlivspolitik

Scroll to Top